Ademtraining – Privésessie

Ademtraining - Privésessie

“Adem is de meest krachtige tool die ik ken. Het is een echte game changer”

Cora Verkuilen
Oprichter YogaTrainer

In een privé ademsessie begeleidt Cora jou in een onvergetelijke ervaring. Na haar eerste ademervaring in Kaapstad in 2010 waren haar eerste woorden:”This is something the world should know”. Cora heeft inmiddels als BreathCoach sinds 2011 met duizenden mensen geademd, zij verzorgt ademtrainingen voor Trainers, en zij leidt sinds 2014 wekelijkse ademsessies bij YogaTrainer met groepen tot 26 personen.

“Ademen? Dat doe ik de hele dag al! Dat hoef ik niet te leren.” Dat denk je. Totdat duidelijk wordt dat we in onze huidige hectische wereld nog maar 30 % van je ademcapaciteit gebruiken. Dus ook van je levensenergie. Want adem = je levensenergie!

Ademkracht ruimt je stress op

We weten al langer dat stress de oorzaak vormt van 90 % van alle ziektes. Fysiek gezien bestaat stress uit opgehoopte blokkades en afvalstoffen in je cellen (CO2). Hierdoor is er simpelweg minder plaats in de cellen om vitale zuurstof (O2) te kunnen ontvangen. Met de kracht en diepte van de adem kun je 80 % van die afvalstoffen in je cellen zèlf opruimen!

Je ademkracht verdubbelen

Als je deze onbewuste adem bewust leert besturen, kun je ineens moeiteloos 60-70 % van je longcapaciteit gebruiken om te ademen. Dat is niet moeilijk. Iedereen kan het. Je hebt het simpelweg nog niet eerder gedaan. Zo kun je dus in één sessie een ‘life changing’ ervaring opdoen, door je ademcapaciteit te verdubbelen. Life changing, omdat je lichaam via de adem ineens diepliggende toxines en ballast kan loslaten. Dat maakt dat je je licht, sterk, gezond, krachtig en meer gefocust kunt voelen. Je stress zal halveren en je energie verdubbelen.

“You can always relax more!”

Deze basisovertuiging ligt ten grondslag aan de wekelijkse Ademtraining en de workshops Leer je adem meesteren & Breath Awakening, waarmee Cora Verkuilen al jaren door het land reist. Via je ademhaling leert zij je lichaam dieper te verkennen en dieper te ontspannen. Zo laat ballast jou los (in plaats van andersom) en kun je jezelf op het diepste niveau ‘wakker schudden’. Een onvergetelijke ervaring.

Wat is Ademtraining en hoe gaat dat?

Tijdens de privé sessie laat Cora je met verschillende verdiepende ademtechnieken spelen. Je gaat deze technieken niet ‘doen’ maar je gaat vooral leren te ‘zijn’. Door je adem te meesteren, meester je direct je mind. Je leert toelaten. Het verzet (de blokkade) laat jou los. Cora faciliteert jou om je lichaam en geest te ‘unwinden’ en je adem te leren meesteren. Veel mensen kennen wel Pranayama, de Yoga ademtechnieken. De ademtraining van Cora Verkuilen gaat vele malen verder dan de Pranayama technieken. Zij brengt een menu van allerlei technieken, die zij bestudeerd heeft naar je toe. Stapsgewijs, veilig en gedoseerd. Tijdens de sessie leer je je adem continu en structureel te verbeteren. Je krijgt inzicht en voelt wat er tijdens de ademhaling gebeurt en je wordt je bewust van de helende kracht van de adem.

Cora trainde met Dan Brule, van hem leerde zij in Personal Training in 2010 tot 2013 de basis van alle technieken. Ook heeft zij veel ervaring met de Wim Hof-methode en beoefent deze elke dag. Zij reisde in 2013 al met Wim Hof, de Iceman, naar Polen voor adem- en koudetraining.

Niet voor sissies

Omdat je lichaam via de adem op het diepste niveau blokkades opruimt, kunnen emoties als boosheid, verdriet, diepliggende pijn en angst vrijkomen en zich uiten door bijvoorbeeld schreeuwen, zuchten of huilen. Dat hoeft niet, het kan. Je zult ontdekken dat je adem ‘the Key to Consciousness’ is. Altijd!