Trainer

Edwin Boskes

Edwin Boskes

Yoga is delen. Learn, adapt, practice.

Ik ben. Chaotisch, uitgesproken, neem geen blad voor de mond, op zoek naar mogelijkheden en avontuur. Het oprekken van fysieke en mentale grenzen.
Op mijn mat vind ik focus, balans, innerlijke rust, een vergroot zelfbewustzijn en ben dol op repetitieve houdingen, inspanning afgewisseld met rust en de kleine successen die in elke houding altijd te behalen zijn.

Ik doe. Zes jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met Yoga. Na jarenlang alleen “spontaan” bewogen te hebben, voelde ik met mijn voortschrijdende leeftijd de behoefte aan versterking van mijn lichaam en rust in mijn hoofd. Beginnend in een heerlijk groepje zondagsyoga, was ik al gauw verslaafd en kwam ik terecht bij yogatrainer. In maart dit jaar heb ik een teacher opleiding in Cyprus gevolgd, Klassieke hatha yoga onder de bezielende leiding van een Indiase yogi die al vanaf zijn vroege jeugd zichzelf heeft bekwaamd in de uitoefening. De intensiteit was wel even schrikken, maar daarna een openbaring van Yoga.
Naast mijn yoga addictie, werk ik als pedagoog met een x aantal jongeren met een licht verstandelijke beperking op weg naar een zelfstandige woonplek. In al deze hectiek, is de focus, rust en techniek die ik vind in Yoga voor mij erg belangrijk en is een ademhalingsoefening met een cliënt of collega al zeer nuttig gebleken.

Voor jou. Mijn lessen bestaan uit het beoefenen van Yoga met als doel een zo groot mogelijke focus, innerlijke rust, verdieping van houdingen en veel herhaling, lief zijn voor jezelf en je grenzen opzoeken maar niet overheen gaan. Uiteindelijk met het doel om ontspanning, balans en een meditatieve staat te bereiken, een goede basis in het leven. Yoga is delen. Learn, adapt, practice.
Algemeen bestaat mijn les uit een korte meditatie, ademhalingsoefening, opwarming, zonnegroeten, staande houdingen, zittende voor en achterover buigingen, inversies en een eindontspanning. Tussen houdingen/flows door, is er tijd om na te voelen. En alle mogelijke variaties hierop. Herkenbaar voor alle power, vinyasa en yin yang yogi’s, als “kinderen van de Hatha yoga”, om mijn Goeroe er nog maar eens bij te halen :-).

Ik geef

  • Meditatie
  • Poweryoga
  • Yin Yang Yoga
  • Yin Yoga

Mijn opleiding

  • 2017 Mindfulnesstraining, SeeTrue
  • 2018 Hatha opleiding, 200hrs, yogapadhashala Ravindran Tomar, Cyprus.