Mariëlle Bijker - YogaTrainer Eindhoven

Trainer

Mariëlle Bijker

There is nothing from outside. All is in you. You are the storehouse of your totality. Yogi Bhajan.

Ik ben. Mariëlle Bijker, yoga en ik zijn een match. In 2005 ging ik naar mijn eerste Kundalini yogales en gevoelsmatig was er meteen een klik. Een jaar later tijdens het yogafestival in Frankrijk vielen de puzzelstukjes echt in elkaar. Het samenzijn daar met heel veel anderen die ook het yoga pad bewandelen, samen zingen en zweten natuurlijk, geeft verbinding. Yoga is, naast het fysieke aspect tevens een spirituele traditie en levenswijze waar ik houvast aan heb in het dagelijks leven, zo fijn. Daar heb ik het ook graag over in de lessen. Samen yoga beleven en bewust-worden van je eigen lichaam, hart én ziel.

Ik doe. Heel fijn werk als haptotherapeut in mijn eigen praktijk. Deze lichaamsgerichte therapie werkt met contact en aanraking, aanraking die voelt als een bevestiging van wie je bent. Het begeleiden van het proces van naar binnen gaan en luisteren naar jeZelf is dankbaar werk.

Voor jou. Een Kundalini yoga les op de dinsdag- en zaterdagochtend.

Kundalini zie ik als energie die door yoga wordt aangewakkerd. Het maakt dat je je flexibel, krachtig en vrij voelt in je lichaam naast dat het een ‘helder denken’ geeft. Kundalini verwijst naar de energie van het bewustzijn ofwel ‘je ware creatieve potentieel’. Het zit allemaal in jou.

Yoga helpt dus om een diepere verbinding met jezelf te ervaren en daarbij energetische, emotionele en fysieke blokkades aan te pakken. Door te onderzoeken en op een zachte manier je grens te verleggen, bouw je kracht op die bij je blijft als je van de mat afstapt.

Karakteristiek in een Kundalini Yoga les is de afwisseling van dynamische fysieke oefeningen en meditatie. Ook er is veel aandacht voor de ademhaling (pranayama) en het gebruik van de stem (mantra). Iedere les heeft een unieke combinatie van deze technieken.

Op de dinsdagochtend om 7.15 is er de mogelijkheid om samen te mediteren. Kundalini yoga kent veel inspirerende meditaties. We doen een meditatie van 31 minuten om je dag goed te starten. Met ‘goed’ bedoel ik; met positieve intentie en een helder denken/mind.

Wil je leren mediteren of je meditatie verdiepen, kom dan aan het begin van de dinsdag, vóór je naar je werk gaat naar deze les en start je dag met een positieve mindset.

Ik geef

  • Kundalini yoga

Mijn opleiding

  • 2009 - heden Verschillende trainingen (level 2) met titels als; ‘Bewust communiceren’, ‘Vitaliteit en stress’, ‘Mind en meditatie’, ‘Authentieke relaties’
  • 2008 - 2009 Basisopleiding Kundalini yoga, level 1 bij Chiv Charan Singh
  • 2019- heden Opleiding tot Mindfulness Trainer