Trainer

Mariëlle Bijker

Mariëlle Bijker

There is nothing from outside. All is in you. You are the storehouse of your totality. Yogi Bhajan.

Ik ben. Mariëlle Bijker, yoga en ik zijn een match. In 2005 ging ik naar mijn eerste Kundalini yogales en gevoelsmatig was er meteen een klik. Een jaar later tijdens het yogafestival in Frankrijk vielen de puzzelstukjes echt in elkaar. Het samenzijn daar met heel veel anderen die ook het yoga pad bewandelen, samen zingen en zweten natuurlijk, geeft verbinding. Yoga is, naast het fysieke aspect tevens een spirituele traditie en levenswijze waar ik houvast aan heb in het dagelijks leven, zo fijn. Daar heb ik het ook graag over in de lessen. Samen yoga beleven en bewust-worden van je eigen lichaam, hart én ziel.

Ik doe. Heel fijn werk als haptotherapeut in mijn eigen praktijk. Deze lichaamsgerichte therapie werkt met contact en aanraking, aanraking die voelt als een bevestiging van wie je bent. Het begeleiden van het proces van naar binnen gaan en luisteren naar jeZelf is dankbaar werk.

Voor jou. Een Kundalini yoga les op de dinsdagochtend.
Kundalini energie maakt dat je je flexibel, krachtig en vrij voelt in je lichaam naast dat het een ‘helder denken’ geeft. Kundalini verwijst naar de energie van het bewustzijn ofwel ‘je ware creatieve potentieel’. Het zit allemaal in jou. Yoga helpt dus om een diepere verbinding te ervaren en daarbij energetische, emotionele en fysieke blokkades aan te pakken. Door te onderzoeken en op een zachte manier je grens te verleggen, bouw je kracht op die bij je blijft als je van je mat afstapt. Karakteristiek in een Kundalini Yoga les is de afwisseling van dynamische fysieke oefeningen en meditatie. Ook er is veel aandacht voor de ademhaling (pranayama) en het gebruik van de stem (mantra). Iedere les heeft een unieke combinatie van deze technieken.

Daarvoor geef ik een meditatieles om je dag goed te starten. Met ‘goed’ bedoel ik; met positieve intentie en een kalm brein. Kundalini yoga kent veel inspirerende meditaties waarbij je begint met 11 minuten en opbouwt naar 31 minuten.

Ik geef

  • Kundalini yoga

Mijn opleiding

  • 2009 - heden Verschillende trainingen (level 2) met titels als; ‘Bewust communiceren’, ‘Vitaliteit en stress’, ‘Mind en meditatie’, ‘Authentieke relaties’
  • 2008 - 2009 Basisopleiding Kundalini yoga, level 1 bij Chiv Charan Singh