Peetra Kooiman - YogaTrainer Eindhoven

Trainer

Peetra Kooiman

Peetra Kooiman

Yoga is geen competitie en iedereen is anders. Het gaat erom dat je op zoek gaat naar de houding waarin jij jouw grenzen kunt verkennen,herkennen, aangeven en respecteren.

Ik ben. Peetra Kooiman, vrouw, moeder, avontuurlijk, sportief, creatief, ontwerper en bovenal heb ik een grote passie voor Yoga in de breedste vorm.

Ik doe. Zo’n 12 jaar geleden begon ik aan mijn Yoga pad. Het voelde voor mij direct als thuiskomen. Thuiskomen in mijn eigen lichaam, thuiskomen in mijn geest. Yoga geeft me zowel mentale als fysieke kracht en verbinding van binnenuit.
Aanvankelijk beoefende ik vooral Yang-yogavormen, Ashtanga, Power yoga waarin vooral het fysieke gedeelte sterk vertegenwoordigd was. Gaandeweg de jaren ben ik milder en zachter voor mezelf geworden, mede door een fikse burn-out die ik in 2015 diep in de ogen moest aankijken. Het werd me steeds duidelijker dat ik mijn vrouwelijke essentie helemaal verdrongen had en ergens op een heel klein waakvlammetje had achtergelaten. Ik leefde volledig vanuit Overleving in plaats van echt midden in mijn Leven te staan. Zachtheid en mildheid heb ik teruggevonden door het intensief beoefenen van Yin-Yoga in combinatie met een jaartraining die ik gevolgd heb bij de Vrouwenkrachtacademie. Ik heb me hierdoor kunnen ontwikkelen tot een completer en evenwichtiger mens. In groeiende verbinding met mijn ware ik waarin ik zelf weer de regie heb over mijn eigen leven en van waaruit ik kan uitstralen wie ik werkelijk ben.
De voorbije jaren heb ik verschillende cursussen en workshops gevolgd op het gebied van Reiki, Massage en meditatie. Ik heb een grote fascinatie voor het zelfherstellende vermogen van het menselijk lichaam en hoe je hier zelf invloed op kunt uitoefenen, door bv. yoga beoefening en door goede voedingskeuzes te maken.

Voor jou. De yogamat is jouw wereld in het klein. Je oefent acceptatie en overgave, verkent je grenzen, je leert je beperkende overtuigingen herkennen, je leert loslaten en bovenal zelfcompassie en vreugde. Door pranayama en mindfullness oefeningen leer je om je niet te laten leiden en afleiden door gedachten. Yoga is geen competitie en iedereen is anders. Het gaat erom dat je op zoek gaat naar de houding waarin jij jouw grenzen kunt verkennen,herkennen, aangeven en respecteren. Jij bent hierin uniek en het centrale middelpunt.

Ik geef

  • Yin Yoga

Mijn opleiding

  • 2018 Voedingskompas, Marjolein Dubbers
  • 2017 - 2018 Yin-yoga, 120 hrs Teacher Training, Stillnessinyoga
  • 2016 - 2017 Jaartraining Vrouwenkrachtacademie
  • 2017 - 2018 Verdiepingsjaar Vrouwenkrachtacademie
  • 2009 - 2010 Kiom massage 3, holistic pulsing; Kiom massage 2, vervolgcursus masseren; Kiom massage 3, basiscursus masseren
  • 2000 Reiki 1
  • 1989 - 1995 Academie Voor Beeldende Kunsten Maastricht Textile / Fashion design