Workshops en reizen

vrijdag 10 mei 2019

Breath Awakening met Cora

“Open your heart by opening your breath” 

Op veler verzoek is het weer tijd voor een Breath Awakening!  Ademwerk, kristallen, intenties & misschien fysieke oefeningen. Deze Breath Awakening is ook een Heart Awakening.

Deze Heart & Breath Awakening gaan we samen verzorgen. Een echte CO-CREATIE. Waar Cora Verkuilen de ademsessie zal voorgaan met diep openende en releasing adem technieken, starten we de sessie met een intentie. “What you focus on, grows!” De begeleiding tijdens de sessie verzorgen de trainers Patricia van Kessel en Harm Steenhuijsen. Kom maar op. Wij zijn klaar voor jou. 

LEER STRESS HALVEREN EN ENERGIE VERDUBBELEN

Ademkracht ruimt je stress op
We weten al langer dat stress de oorzaak vormt van 90 % van alle ziektes. Fysiek gezien bestaat stress uit opgehoopte blokkades en afvalstoffen in je cellen (CO2). Hierdoor is er simpelweg minder plaats in de cellen om vitale zuurstof (O2) te kunnen ontvangen. Met de kracht en diepte van de adem kun je 80 % van die afvalstoffen in je cellen zèlf opruimen!

We gebruiken maar 30 % …
Waarom wordt de adem als bron van vitaliteit en gezondheid dan (nog) zo onderschat? In ons normale dagritme, wijst wetenschappelijk onderzoek uit, dat wij gemiddeld maar 30 %van onze longcapaciteit benutten! Wat als we beter zouden kunnen leren ademen?

Je ademcapaciteit verdubbelen in één dagdeel
Als je deze onbewuste adem bewust leert besturen, kun je ineens moeiteloos 60-70 % van je longcapaciteit gebruiken om te ademen. Dat is niet moeilijk. Iedereen kan het. Je hebt het simpelweg nog niet eerder gedaan. Zo kun je dus in één dagdeel een ‘life changing’ ervaring opdoen, door je ademcapaciteit te verdubbelen. Life changing, omdat je lichaam via de adem ineens diepliggende toxines en ballast kan loslaten. Dat maakt dat je je licht, sterk, gezond, krachtig en meer gefocust kunt voelen. Je stress zal halveren en je energie verdubbelen!

You can always relax more!
Deze basisovertuiging ligt ten grondslag aan de wekelijkse Ademtraining en de workshops Breath Awakening, waarmee Cora Verkuilen al jaren door het land reist. Via je ademhaling leert zij je lichaam dieper te verkennen en dieper te ontspannen. Zo laat ballast jou los (in plaats van andersom) en kun je jezelf op het diepste niveau ‘wakker schudden’. Een onvergetelijke ervaring.

Wat is Ademtraining en hoe gaat dat?
Cora faciliteert jou om je lichaam en geest te ‘unwinden’ en je adem te leren meesteren. Veel mensen kennen wel Pranayama, de Yoga ademtechnieken. De ademtraining van Cora Verkuilen gaat vele malen verder dan de Pranayama technieken. Zij brengt een menu van allerlei technieken, die zij bestudeerd heeft naar je toe. Stapsgewijs, veilig en gedoseerd. Tijdens de ademtraining leer je je adem continu en structureel te verbeteren. Je krijgt inzicht en voelt wat er tijdens de ademhaling gebeurt en je wordt je bewust van de helende kracht van de adem. Tijdens de training laat Cora je met verschillende verdiepende ademtechnieken spelen. Je gaat deze technieken niet ‘doen’ maar je gaat vooral leren te ‘zijn’. Door je adem te meesteren, meester je direct je mind. Je leert toelaten. Het verzet (de blokkade) laat jou los.

Cora is een van de ‘adempioniers’ van Nederland en traint sinds 2011 met Worldbreathmaster Dan Brule. Ook heeft zij veel ervaring met de Wim Hof-methode en beoefent deze elke dag. Zij reisde in 2013 al met Wim Hof, de Iceman, naar Polen voor adem- en koudetraining. Sinds 2012 staat er wekelijkse ademtraining op het programma van Yogatrainer.

Niet voor sissies
Omdat je lichaam via de adem op het diepste niveau blokkades opruimt, kunnen emoties als boosheid, verdriet, diepliggende pijn en angst vrijkomen en zich uiten door bijvoorbeeld schreeuwen, zuchten of huilen. Met zorgvuldig gekozen muziek, diepe trillingen en oerklanken, geuren, haar harmonium, haar zang, mantra’s en haar stem, neemt Cora je mee op een onvergetelijke reis. Je zult ontdekken dat je adem ‘the Key to Consciousness’ is. Altijd!

Voor wie is zo’n sessie geschikt?
Voor iedereen, die open staat voor een heel bijzondere ervaring. Ervaring met meditatie, yoga of ademwerk is niet nodig. Een open mind wel! Als je hartklachten, -aandoeningen, een drugsverleden  of psychiatrische klachten hebt, is Ademtraining wel, maar deze groepssessie niet geschikt. Dan heb je meer persoonlijke begeleiding nodig.

Morgen zelf aan de slag
Binnen twee dagen na een training ontvang je een handout met een aantal ademoefeningen voor thuis, muziek en andere interessante links.