Workshops en reizen

zaterdag 17 maart 2018
Yoga Basics

Luchthoudingen met Joke (4 van 5)

Yoga Basics
Een vijfdelige reeks verdiepingsyogaworkshops op zaterdagochtend met Joke Pluijm voor het verstevigen van je eigen yogafundament. Zowel geschikt voor beginners als basis, en voor gevorderden als verdieping van je practise.

Basics Lucht
Het element lucht vertegenwoordigt het mannelijke aspect en wordt geassocieerd met de geest, het intellect en logisch denken. Dit element zorgt ervoor dat dingen kunnen worden verplaatst en overgebracht. Denk maar eens aan het stuifmeel dat planten bevrucht, aan de wolken die hun stempel drukken op het weer of aan de wind die telkens met een andere intensiteit door de bladeren waait. In je lichaam is lucht; adem en beweging. Lucht is verbonden aan het vierde chakra; gelegen in de hartstreek. Dit chakra wordt in verband gebracht met liefde. Psychologisch gezien, gericht op zelfacceptatie, het recht om lief te hebben en bemind te worden.

De Brahmari ademhaling zorgt voor een diepe ontspanning die ons helpt energetische banden door te snijden die ons verbinden aan personen en ons niet meer dienen.

Houdingen gericht op het element lucht: Paschimottanasana (zittende vooroverbuiging) Purvottanasana (omgekeerde plank), Anahatha asana (smeltend hart), Sarvangasana (shouderstand), Halasana (ploeg), Sirsasana (hoofdstand).

Trainer

Joke Pluijm

Ik ben. Gek op mensen! Ik hou van interactie en ben heel nieuwsgierig. Van de gebaande paden af, bewustzijn verruimen, op avontuur met een big smile op mijn gezicht. Ik doe. Ik vind het heerlijk om je in beweging te