Workshops en reizen

Workshop Licht op de volle maan met Marielle en Pieter

vrijdag 17 mei 2019

Workshop Licht op de volle maan met Marielle en Pieter

In onze westerse wereld zijn we het contact met natuurverschijnselen zoals de cyclus van de maan een beetje kwijt geraakt. Natuurvolken stemmen hun levensritme altijd af op de stand van de maan. Zij maken er gebruik van en doen er hun voordeel mee.

De stand van de maan heeft haarinvloed op de aarde, kijk maar naar eb en vloed, de stand van het water op aarde wordt immers door de aantrekkingskracht ervan veroorzaakt. Wij bestaan zelf ook grotendeels uit water (ca.65%). Dat de maan dan ook invloed heeft op onze waterhuishouding, slaapritme, energie en emoties, is dus niet zo’n gek idee.

Tijdens de volle maanperiode heb je bijvoorbeeld meer energie dan anders. Je creativiteit en inzicht zijn op hun scherpst. Je chakra’s zijn meer geopend en dat maakt je gevoeliger.

Ongeveer elke 28 dagen is er sprake van een volle maan. In 1 jaar kunnen er circa 13 volle manen verschijnen. Elk van die 13 volle manen heeft een eigen, unieke energie. De volle maan van mei is:

De Bloemmaan. Het thema is groei. In de natuur groeit en bloeit van alles in deze periode.

In deze workshop nemen Mariëlle en Pieter je mee om je bewustzijn hiervoor verder te openen. We doen dit door middel van op de maan gerichte yoga asana’s, meditatie en het zingen van mantra’s.
Voel ook hoe het is met jouw groei en dromen tijdens deze volle maan.

Trainers

Pieter van der Putten

Ik ben. Pieter van der Putten. Ik beoefen al jaren yoga. In het begin vooral Asthanga yoga, nu neig ik meer maar zachtere vormen als Yin yoga, Pranayama en meditatie. Door een gelukkige omstandigheid heb ik een aantal jaren geleden

Mariëlle Bijker

Ik ben. Mariëlle Bijker, yoga en ik zijn een match. In 2005 ging ik naar mijn eerste Kundalini yogales en gevoelsmatig was er meteen een klik. Een jaar later tijdens het yogafestival in Frankrijk vielen de puzzelstukjes echt in elkaar.