Yoga basics serie

Een vijfdelige reeks verdiepingsyogaworkshops op zaterdagochtend met Joke Pluijm voor het verstevigen van je eigen yogafundament. Zowel geschikt voor beginners als basis, en voor gevorderden als verdieping van je practise.

Je krijgt in iedere les stap voor stap uitgelegd hoe je een asana (houding) opbouwt en hoe je deze aan je persoonlijke lichamelijke situatie kunt aanpassen. Hoe voer je deze goed uit en waar dient de houding voor? Zodat je in iedere yogales na de workshop precies weet waar je op moet letten.

Maar yoga bestaat uit meer dan alleen houdingen, daarom gaan we ook aan de slag met de adem (pranayama). We behandelen stukjes van de yogafilosofie en de chakra-psychologie en hoe je dit toe kunt passen op de mat èn wanneer je van de mat afstapt. Natuurlijk sluiten we af zoals altijd met wat tijd om heerlijk te relaxen tijdens de eindontspanning (meditatie).

Alles in en om ons heen is gemaakt van vijf elementen; aarde, water, lucht, vuur en ruimte (of ether). In de yogatraditie zijn deze elementen gekoppeld aan de energiecentra in ons lichaam: de chakra’s. Tijdens iedere workshop zetten we een element met gekoppelde chakra centraal.

Data

3 -2 : Vuurhoudingen
17 – 2 : Aardehoudingen
10 – 3 : Waterhoudingen
17 – 3 : Luchthoudingen
24 – 3: Ruimtehoudingen

Wat kost het?

€ 25,- per workshop

Workshops in deze serie

Geen workshops meer in deze serie