Restorative Yoga

Restorative Yoga

Restorative yoga
Restorative yoga is een zeer weldadige maar soms onderschatte stijl van yoga. Met behulp van kussens, dekens, blokken, riemen, etc. wordt het lichaam volledig ondersteund in een serie van passieve yoga-houdingen die je uitnodigen om toe te laten in plaats van te doen, waardoor diepgewortelde spanningen kunnen worden losgelaten en balans in lichaam en geest kan worden hersteld. Deze yogavorm helpt om je te begeleiden naar een diep gevoel van rust en vrede en om de energiesystemen in het lichaam te harmoniseren. Adem, ontspan en ervaar pure rust.

Waarom?
Herstellen is super belangrijk voor een gezond lichaam; tijdens herstel repareert het lichaam zichzelf namelijk. Weefstel wordt vernieuwd, immuuncellen worden aangemaakt en voedsel wordt optimaal verteerd en opgenomen.

Herstel wordt onderdrukt door stress. In een stress respons bereidt je lichaam zich voor om zich te beschermen tegen gevaar. Soms zijn zulke gevaren echt, zoals wanneer je een auto moet ontwijken in het verkeer. Dan zorgt de stress respons ervoor dat je heel alert wordt en snel kunt reageren. Maar meestal zijn de ‘gevaren’ wat minder direct: je kunt je baan verliezen, een e-mail missen, je neemt jezelf kwalijk dat je iets fout hebt gedaan, en wie weet is je pensioen straks niet hoog genoeg. Van zulke dingen krijgen we stress en dat onderdrukt de gezonde herstellende functies van ons lijf. Daardoor worden we moe, ziek en overspannen.

Hoe kan restorative yoga helpen?
Bij restorative yoga gaan we ons lichaam en geest de gelegenheid geven om langdurig en diep te ontspannen. Dat doen we door comfortabele en kalmerende houdingen aan te nemen en daar vervolgens langdurig (wakker) in te blijven. Terwijl de stresshormonen langzaam uit je bloed verdwijnen, komen langzaam de herstellende functies van je lichaam weer op gang. De transformatie die je lichaam in die toestand kan doormaken is bijna magisch. Het gaat in restorative yoga niet om het doen, maar juist om het niet doen. Uit de weg gaan, zodat je lijf kan doen wat het zelf het allerbeste kan: herstellen.

Kleding
Comfortabele loszittende warme kleding. Liefst ook zonder knellende bandjes, capuchon, of dikke ritsen.

Voor wie?
Ervaring met yoga is niet nodig om Restorative Yoga te kunnen doen. Deze yogavorm is toegankelijk voor iedereen. Restorative Yoga is speciaal geschikt voor iedereen die moe is, ziek, geblesseerd, somber of opgebrand. Voor iedereen die een boost kan gebruiken in zijn weerstand, spijsvertering, herstel van weefsel, vruchtbaarheid en energie. Eigenlijk iedereen dus. 😉

Ervaring en conditie

Fysieke inspanning

Trainers

Nog geen trainer gekoppeld

SUPERYOGADEAL!

Will you take the challenge?

3 months 1x per week yoga/breathing exercises for €99 or unlimited classes for €149 
We are open 7 days a week and you can join any class you want.